bakalim neler var?

29 Eylül 2009 Salı

Ilk bulusmamizin 1.yildonumu:)))

Minik eller,minik ayaklar,agladi aglayacak gibi bakan gozler,titreyen kollar ve "Allahu Ekber dedirten bi mucize...

29 Eylul 2008 saat 10:45 seninle ilk goz goze geldigimiz an...

''Bak bak gozleri ayni sen,burnu da bana benzio sanki "desek de nafile.Cunku sen yaratilmislarin hic birine benzemeyen,Allah'in cokluk icinde tekligini haykiriodun bize."Ben size Allah tarafindan gonderilen bi mucizeyim,ben artik size emanetim!!!"diyordun.

Ne guzel bi emanet...
Senin icin evin en mustesna,en ozel yeri ayrilmisti.Daha aylar oncesinden sen gelince rahat edesin die anneyle baba didindi durdu.
Senin gelisinle beraber hersey senin etrafinda donmeye basladi.Yarim saati pek gecmeyen uyku saatlerinde evde sessizlik hakim olurdu.Her hareketin,halin en yakindan takip edilir,aksama babaya rapor halinde sunulurdu."Bilio musun bugun gulumsedi,bugun beni takip etti,bugun elimi tuttu...''
Internetteki search lerimiz bile degismisti artik.Acaba 3 aylik bebek ne yapar ,ne yer ,ne icer???
Senin icin en ilginc sarkilari besteler olduk,sirf sen gulesin die...

Hayatimizdaki cok seyi bi anda degistirdin sen.Sen olmasaydin eger geceleri uykusuz kalip sabah da erkenden kalkip ise gitmenin mumkun oldugunu ogrenemiycektik:))Ama senin bizi gordugundeki cirpinislarin bize herseyi unutturuverio.
Ve 29 eylul den beri cooook zaman gecti.Ama hepsi sanki dun gibi aklimizda.Artik omuzumuzda,agzi acik vaziyette uyuyacak kadar kucuk deilsin,car seatine de sigmiyorsun,emekleme asamasini da gectin coktan,simdilerde elimizden tutup yurumek en favori ugrasin, hatta ayakta durmaya bile basladin ,yaramazliklarin da her gecen gun artio.Istedigin herseyi elde etmenin yolunu buldun;bu konuda aglamak en iyi silahin...

Bi cok kisinin "anne olunca anlarsin"sozunu simdilerde daha ii anliorum.

Hastalaninca ya da sana bisey olunca hissettiklerimizi dusununce Allah'in rahmetinin buyuklugu gelio aklima.Benim sana olan sefkatimin O'nun bize olan rahmetine gore denizde katre kadar oldugunu dusununce aklim almio...

Serdar Enes'im ...

Birinci yasin icin sana hediyelerin en guzelini gonderiorum;Bir anne ve babanin evladina yaptigi duasini:'Rabbim seni hayirli bi kul eylesin once"Ve Allah'a sukrediorum seni bize bagisladigi icin.
Elhamdulillah...
Annen





24 Eylül 2009 Perşembe

Oglusuma ve bize bol naneli pirinc corbasi








Corba oglumun en cok sevdigi yiyecek.Hic bi gunumuz corba icmeden gecmio diyebilirim.Hemen hemen tum corbalari severek icio.Ama tabii bazen oyuncaklara da ihtiyacimiz oluo.Kimi zaman trenler,arabalar,ucaklar havada ucusuyor.''Bak bak ne gelioooo derken agzina kasigi daldirioruz"Yavrum o da ne oldugunu anlamadan yutuo:))


Bu da ona ve kendimize yaptigim,cabucak hazirlanip,icmeye hazir hale gelen mis gibi bi corba.

malzemeler

1bucuk yemek kasigi un
2bucuk yemek kasigi tereyag
1 bucuk litre su
1 cay bardagi pirinc(freezer da pismis pirincim vardi ben onu kullandim,yani pirinclerin pismesi icin beklemedim)
nane
tuz

Once yag ve unu hafif kavurdum,sonra suyu ekledim ve ardindan da pirincleri,hemen bi tasim kadar kaynattim.En son da tuzunu ve nanesini ekledim.



Etimekli prenses tatlim







Ne zamandir elime alamadim bilgisayari.Bizimkinden buna sira gelmedi .Bu arada tariflerim de birikti hani:))yazmak icin sabirsizlaniorum ...



Prenses tatlisini duymussunuzdur.Ama benim prenses tatlim biraz evrim gecirdi.Ben en altina etimek yerlestirdim.Tavsiye ediorum.Iftara misafirlerim icin yapmistim ilk,sonra da kendimize yaptim.




Talinin en alti icin

8-10 etimek

1 su bardagi sicak sut

muhallebisi icin
2 yemek kasigi un

2 yemek kasigi nisasta(herhangi bi nisasta kullanabilirsiniz)

1 yumurta

3 su bardagi sut

1 su bard. seker

1 paket vaniyla

1kasik margarin

Sosu icin

1 paket hazir cikolata sosu

2 bucuk su bardagi sut

40gr kadar bitter cikolata

(ben turkiyeden hazir sos getirmistim onu kullandim ama eskiden yaptigim bi sos tarifi var onu deneyebilirsiniz,guzel oluo:

1/2 margarin eritip içine 3 kaşık p.şekeri ,3 kaşık kakao ve 1yum. Hepsini ekleyip mikserle cirpiosunuz.
Muhallebi icin yag haric tum malzemeleri pisirdim,muhallebi biraz isininca da icine yagi ekledim.Ben muhallebileri cok yogun sevmedigim icin birazcik yumusak yapmaya calisiorum.Bunun muhallebisini oyle yaptim cunku daha sonra buzdolabinda da bekliycek.Muhallebi kivam alinca dolaba koydum birazcik sogusun diye.

Bu arada borcamin en altina etimekleri yerlestirdim.Sutu kaynattim ve hemen etimeklerin uzerine doktum.Eger az islanan etimek varsa biraz daha sut koyabilirsiniz.Etimeklerin uzerine sogumus olan muhallebiyi doktum.

Daha sonra sosunu hazirladim.Sosu sutle birlikte pisirdim ve isininca icine bitteri ekledim. Sos da birazcik soguyunca onu da muhallebinin ustune doktum.
Ben bi gun onceden yapmistim yani 1 gece buzdolabinda beklettim,daha guzel oluo.Uzerine de hindistan cevizi serpistirdim.

Afiyet olsun...







16 Eylül 2009 Çarşamba

Bursanin meshurlarindan :Pideli kofte



Bunu gecen aksam iftar icin yapmistim.Bursanin meshur bi yemegidir.Ne zaman Turkiyeye gitsek mutlaka ugrariz pideli kofteciye.ayni zamanda universite yillarim zamaninda da en cok yedigimiz yemekti:((



Aslinda iskendere cok benzio; tek farki pidenin uzerinde doner yerine kofte olmasi...


Eee burda pideli kofteci bulamayinca mecbur yapmak zorunda kaliosunuz;caniniz cekince.


Ben pideli koftenin pidesini kendim yaptim,ama siz isterseniz hazir tortillalari da kullanabilirsiniz.


Normal ekmek hamuru yapar gibi ama icine ilk suyla beraber biraz sut kattim.



Pidesi icin
Yarim su bardagi sut
yarim su bardagi ilik su
maya
tuz ve aldigi kadar da un(yalniz hamuru cok sert tutmadim ki yumusak olsun die)








Koftesi icin
400 gr kiyma

1 orta boy sogan(rendeden gecirilmis)

karabiber,kekik,tuz

sosu icin
6-7 kasik domates salcasi

1 yemek kasigi tereyagi

1 su bardagi su

Pidenin hamuru makinada yogurulurken koftelerini hazirladim.

Kiyma,karabiber,kekik,tuz (ben yarim dilim kadar da bayat ekmek kullandim)




Koftelerin sekli kucuk olacak cunku onlari pidenin uzerine yerlestiricez.Koftelere sekil verip cok az yagda kizartiyoruz.

Daha sonra hamurdan kucuk parcalar koparip actim mumkun oldugunca yuvarlak acmaya calistim:))).ve onlari yagsiz tavada alt ust edip pisirdim.

Simdi sira geldi sosunu hazirlamaya;1 yemek kasigi tereyagini eritip salcayi ve suyu ekliyoruz,1 kac dakika kaynatip altini kapatioruz.

Artik pideli koftemiz nerdeyse hazir.Ben orta boy bi borcama hazirladim(3-4 pide yeterli gelio),en alta pideleri yerlsetiriyorsunuz.Onun uzerine hazirladigimiz sosu dokuoruz.sosun ustunede kofteleri koyuoruz.Ve servisten hemen once de 100 gr kadar tereyagimizi eritip uzerine dokuoruz.Ve pideli koftemiz yanina domates ve yogurtla servise hazirdir.

*Koftelerin sayisi ve pidelerin yogunlugu size kalmis.mesela ben sosu cok bol kullandim,cunku evde sosa hayir demeyen birileri war:))





14 Eylül 2009 Pazartesi

Zor olan ilkler...



Bandirmada baslayan hayat seruvenim Bursa'da devam etti.Universiteyle birlikte edindigim birbirinden guzel arkadaslik ve dosluklarim oldu.Ardindan cok sevdigim ogretmenlik meslegine adim atmamla tanistigim meslektaslarim...

Orda gecirdigim ve hala ozlem duydugum,aklima gelince koca bi Ahhh cektigim zamanlar,Bursa yillarim...En cok ugradigim yerler olan Ulucami'si,Yesil'i,Huda'si ile maneviyat kokan bi sehir benim icin...


Ve Bursa ayni zamanda ev arkadasim:),hayat arkadasim,yoldasim,dayanagim ve minigimin babasi olan Mustafa Yavuz beyle tanistigim sehir...


Bursa'nin ardindan Amerika...


Ve Amerika'da aramiza katilan ,senden once ne sonuk bi hayatimiz varmis dedirten Serdar Enes'imiz...


Evet ,artik evde yalniz olmadigimiz gibi mutfakta da yalniz deiliz.Hic mutfaktan cikmayan,sanki cok isi varmis gibi binbir telasla dolaplara sarilan,tencere tavalarimla oynayan,cig patateslerimi disleyen,bulasik makinamin ustune oturup tek tek catal kasiklarimi firlatan,kediler gibi cop kutusunu karistiran,kisacasi ulasabildigi herseyi yere indiren bi minigim var.

Sizlere onunla gecen mutfak maceralarimi ve tariflerimi aktarmaya calisicam.

Amerika'da zaman ve Ramazan...




Amerikada zaman farkli gecio biraz; ramazan ise daha bi baska...Ne ramazanin gelisini anlayabiliorsunuz ne iftar ve sahur vakitlerinin unutulmaz tadini ve ne de bayramin coskusunu yasayabiliorsunuz doya doya…Cunku ramazan oncesi gormeye alistiginiz o renkli goruntulerden uzaksiniz biraz.


Hani iftar vaktine yarim saat bi saat kala bi telas olur yollarda.Herkes Allahin “Artik acin oruclarinizi emrini duymadan camilerden, evine yetismeye calisir.Bu arada ellerinde sicacik pideler vardir.Ramazanin gelenegi...


Yasadigim ramazanlari hatirliorum da firinin onundeki uzun kuyruga katilip beklerdim; orucumu sicak bi pideyle acabilmek icin.Ve hava iyice kararip vakit yaklasinca televizyonlar kapanir. Herkes tek bi sese kulak verir ve iste o ses:Allahu Ekber Allahu Ekber…


Ve gurbette ramazanlar…Gurbette ramazani yasayanlar…


Ramazanin guzelligi ,temizligi yine her yani kusatmis durumda tabii.Ancak insanin alistigi ramazanlari aramasi kacinilmaz oluo.Bazen iftara yakin,gozler saate odaklanmisken kulagima bi ses takilio.Sanki coook derinlerden bi Allahu Ekber sesi duyuorum.Aslinda o sesi ariorum kendimce…