bakalim neler var?
2 Mart 2010 Salı
dizmana gelenegi...
Merhaba arkadaslar...
Ne zamandir ne acabildim blogumu ne de kim ne yapmis bakabildim.Ama gormeyeli yorum yazacak cok sey birikis.Ellerinize saglik:))))
Dizmanayi duymussunuzdur belki.Bu da eski gunlerime ait,o zamanlar evde cokca yapilan,yaninda cayla ya da kopuk kopuk bi ayranla cok guzel yakisan bi borek.Ben ilk defa annem ya da anneannemsiz denedim bu boregi,gelenegi devam ettirme adina:)))
Yapilisi cok kolay ama lezzetli bi borek.Aslinda kaymakla yapilmasi daha leziz oluo ama bu gurbet ellerde kaymak nerdeeee:(((
3 su bard.su ya da sut(ben sut koydum)
Maya
Tuz
Aldigi kadar un
Uzeri icin
2 yumurta,yogurt ve siviyag karisimi
Hamur malzemelerini karistirip yumusak bi hamur yogurdum.Hamuru biraz dinlendirip onu 5-6 parcaya boldum.Herparcayi elimle tezgahta rulo yapip minik minik kestim.Elinizi hafif yaga batirisaniz hem daha kolay olur hem de hamurlar birbirine yapismaz.Cok minik kestigimiz hamurlari yaglanmis olan tepsiye birbirine bitisik olarak dizdim.Biraz da tepside beklettikten sonra.Uzeri icin hazirladigim karisimi bolca surdum,ve uzeri kizarana kadar pisirdim.Bazi yerlerinin daha beyaz kalmasi normaldir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ilk defa duyuyorum amam görüntüsnden beli pofuduk bir börek
YanıtlaSilellerinze sağlık
buarada haşhaşlı tatlıyı mutlaka denemelisiniz nefis oluyor....
şerbeti hazırlarken şekeri önce kramelize ederseniz daha güzel olacağınız düşünüyorum..
sevgiler selamlar
hep denemek istedigim bi tarifti ellerine saglik deneyecegim
YanıtlaSilCanım senin için bir ödülüm var.
YanıtlaSileline sağlık harika yoğurmuşsun,biz buna lokum diyoruz şifalar olsun
YanıtlaSilCanımın içi selamlar.Tek kelimeyle nefis görnüyor,ellerine sağlık afiyet şeker olsun.Valla benim kaymağım var,mayalamak için süt almıştım eşim çok sever diye kaymağını almıştım.Ben yaparım bunu hemde kaymakla hehe :) Ama cancanın sana 2 sorum olacak.
YanıtlaSil1. Kaymak hamuruna mı girecek ?
2. Üzerine sürdüğün sıvıyağ ve yoğurtun miktarı nedir ?
Sevgiler
Nursen abla:kaymagin varsa sen yogurt yerine kaymak koy cok daha lezzetli olacaktirYani kaymagi hamurun uzeri icin kullanacksin.2 cay bardagina yakin yogurt ya da kaymak,1/2 cay bard. da siviyag yeterli olacaktir.Afiyet olsun...
YanıtlaSilhiç tatmadığım bir lezzet,çok merak ettim tadını.
YanıtlaSilnefiss görünüyor,
ellerinize sağlık
sevgiler