bakalim neler var?

8 Aralık 2009 Salı

Tavuklu Lazanya


Bayram gecti gecmesine de ben bi turlu sayfami guncelleyemedim.Tatilde bol bol dinlendim.Bizimkiler de tatil donusu bayagi enerji toplamislardi masallah,yerlerinde duramiolardi.

Serdar efendi de bizi ewde gormeye iyice alisti.tatil donusu uyku duzenini degistirdi cocuk.Bizim kalkmamiza yarim saat kala uyanmak icin hazirlanio.Arada gozuyle kontrol edip tekrar yatio,ama bizi yatakta goremezse o da firlio direk kapiya.Kapinin onunda gitmeyelim die siper oluo yavrum:(((
Babasinin evden ayrilmasiyla umidi biraz kirilio,bari anneyi kacirmayayim dio,annenin de gidecegini anlayinca basio avazi :((( Kapiyi kapayip onu aglioken duymak en kotusu!!!

Gecen aksam mutfagimda hareketlilik vardi.Uzun sure once yaptigim lazanyayi tekrar denedim.

Malzemeler

1 paket lazanya
300 gr tavuk eti
1 orta boy sogan
2 domates
1 biber(aci-tatli karistirdim)
tuz,karabiber
kasar peyniri

besamel sos
2.5 su bard.sut
2 corba kasigi un
2 yemek kasigi dolusu tereyag
tuz,karabiber
Lazanyalari haslamak icin
su
2 yemek kasigi siviyag
tuz

Once lazanyanin ic malzemelerini hazirladim.Bunun icin soganlari ince dograyip biraz soteledim sonra kucuk kucuk dogranmis olan tavuklari ekledim,Ardindan biber,domates,tuz ve karabiberi de ekleyip karistirdim.
Lazanyalari haslamak icin su kaynarken besamel sos icin tereyagi eritip unu karistirdim,yavas yavas sutu ekleyip surekli karistirmaya devam ettim,Kivam almaya baslayinca da tuz ve kara biberi ekledim(Sosun biraz akici olmasi gerekio)

Bu arada lazanyalari haslamak icin kaynayan suya yag ve tuzu ekledim .Kaynamasina yakin lazanyalari tek tek suya attim.Lazanyalar yumusayinca(tam pismeyecek)suyunu suzerek sicak sudan soguk suya aldim.Tum lazanyalar bu islemden gectikten sonra buyuk bi borcama lazanyalardan tabani kaplayacak kadar dizdim.Lazanyalarin uzerine hazirladigim tavuklu karisimdan,besamel sostan ve kasar peynirinden koyup tekrar uzerini lazanya ile kapattim.Bu isleme lazanyalar bitene kadar devam edioruz.En son lazanyanin uzerine de sadece besamel sostan surdum(yoksa kuru kalio)
Ve firinda uzeri kizarana kadar pisirdim.
Afiyet olsun...
***Tavuk yerine kiymali da yapabilirsiniz ya da tavuklu karisima mantar da eklenebilir.

5 yorum:

  1. benimde var yapılmayı bekliyor iyi oldu tavuklu denerim
    eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ah canım kıyamam ben serdarcığa,alışıyor tabii tatil boyu hepinizi evde görmeye.Canımsın bir kadının en zor halleridir sanırım hem anne olmak hemde çalışmak.Allah yardımcın olsun canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Geldim canım benim pc değişti bir süredir giremiyordum canım.Yerim ben o miniği senin için nasılda zor oluyordur canım onu bırakmak anne olmak çok zor dayanamıyor insan miniklerin bu hallerine.Lazanyan nefis görünüyor ellerine sağlık.
    Sevgiyle hep mutlu kalın.

    YanıtlaSil
  4. Ben genelde bolonez sosla pişirmiştim. Tavuklu yapmak hiç aklıma gelmemişti doğrusu. Yapılacaklar listeme alındı bile. Ellerine sağlık tatlışım.

    YanıtlaSil
  5. Selamlar canım,lazanyayı tavuklu hiç denememiştim.Görüntü süper denemek lazım.Bu arada şablonun çok güzel olmuş,güle güle kullan canım.
    Güzel bir hafta geçirmeni dilerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil