bakalim neler var?

7 Nisan 2010 Çarşamba

tatil donusu krem karamel...




Ne guzel biseymis erken kalkmak zorunda olmamak,yorulmadan uyuyabilmek,cocugunla daha cok vakit gecirebilmek,kitap okumaya vakit bulabilmek,gonlunce gezmek...10 gunluk Spring break tatilindeyiz.Bi kac gununu evden biraz uzakta gecirdik.Gole bakan kulubemiz var,ne guzel Serdar bey de gol kenarinda oynar derken gol kismi tam bi iskenceye donustu.Bizimki golle fazla yakinlasmak isteyip de bizler tarafindan kabul gormeyince oldu olanlar.Ilk gunumuzu Serdar beyin aglama,sizlanma,gole bakip ic gecirme sesleri esliginde pek bi guzel gecirdik:(((Sonraki gun alistik cok sukur...Bu tatil en cok Serdar Bey'e yaradi zaten,gonlunce eglenen,gezen,kayan,kumlarla dans eden O;etrafinda donen biz:)))

Biraz esmerlesirsin belki benim pamuk oglum:)))

Oynamayi bilmioruz tabii henuz ama giden arabalara bakmak bile ona heyecen verio...

Oteldeki Easter hazirliklarindan...





Ve.Krem karamel tarifim.Oldukca hafif,ama lezzetli,yapilir yapilmaz tukenen cinsten bi tatli.Tavsiyelere sunulur efendim.

4 yumurta
1/2 litre ilik sut
vanilya
1 su bard.kadar seker
3-4 corba kasigi kadar soguk su
3 corb.kasigi kaynar su
Once yarim su bard.sekeri soguk suyla karistiriyoruz,kisik ateste kahverengi olana kadar eritioruz.Ardindan 3 kasik kaynar su ekleyip karistirmaya devam edioruz.Bu karisimi orta boy yuvarlak bi borcama dokuoruz.Baska bir kapta yumurtayi 1/2 bardak kalan sekeri ve vanilyayi iyice cirpioruz.Ilik olan sutumuzu de yumurtali karismina yedirip borcama doktugumuz karisimin uzerine dokuoruz.Bi firin tepsine 1-2 parmak su koyup borcami da onun icine yerlestirioruz.180 derecede 1 saate yakin pisirioruz.Asiri sivi bi karisim acaba piser mi die terddute dusebilirsiniz ama sonuc mukemmel oluo,merak etmeyin.

9 yorum:

  1. tatil olsun da nasıl olursa olsun..guzel olmusdur emınım sızın ıcın..

    YanıtlaSil
  2. Çiğdemciğim,
    yaşadığınız şehri merak ettim,fotoğraflar çok güzel,
    hayırlı,sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. sewgili hayat cemresi: Amerika'da Cleveland sehrinde oturuoruz.Fotograflar oturdugumuz yere iki saat uzaklikta bi yere ait.

    YanıtlaSil
  4. tatil mekanı çok güzelmiş:) tatlında mmmmm :((((
    benim en sevdiğim tatlı ama diyetim bitmedi daha

    YanıtlaSil
  5. Sevgili arkadaşım tatilin en kötüsü bile güzeldir dinlenmeye bakın. bu arada minik erkeğin yanaklarını benim için acıtmadan sıkın olur mu Allah bağışlasın.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. 2010 Blog Ödülleri Yarışmasına katıldım.
    1.Aşama : http://2010.blogodulleri.com adresine giriyoruz
    2.Aşama : Sayfanın sol tarafında bulunan KAYIT yazan butonu tıklıyoruz.Kayıt aşamalarını 4 adımda tamamlıyoruz,2.adımda vereceğiniz cep telefonu önemli,çünkü cep telefonunuza aktivasyon kodu gelecek ve 3. adımda o aktivasyon kodunu sizden isteyecek.Evet kayıt işlemi bitti.
    3.Aşama : Sayfanın üst tarafında bulunan KATEGORİLER butonuna tıklayın,sayfanın altında ÜLKER Pötibör Bisküvi Yemek Blogları kategorisini tıklayın,ve blogum Mutfaktaki Nefis Kokular -http://nursen yemek.blogspot.com sayfanın altında bulunan sayfalara tıklayarak lütfen benim blogumun adını bulun :) ve yanda bulunan oy ver butonuna tıklayın.Evet çok teşekkürler bana oy verdiniz.

    Şimdiden çok teşekkür ediyorum efenim.Oy veren parmakların dert görmesin arkadaşım.
    Bu arada krem karamel tarifinede bayıldım,en kısa zamanda kızlarıma yapatım :)

    YanıtlaSil
  7. MERHABA SÜTLÜ TATLILAR ETKİNLİĞİME KATILIRSANIZ ÇOK SEVİNİRM...http://istanbulsevdam.blogspot.com/2010/03/benim-de-becerilerim-vaaarrrr.html

    YanıtlaSil
  8. inş..benim pamuk oğlumda böyle parklarda oynar, büyüyünce:))))çok özeniyorum böyle büyümüş bebeklere...

    YanıtlaSil
  9. çok severim bende ellerine sağlık nefis olmuş canım
    sevgiler

    YanıtlaSil