bakalim neler var?

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Ovmac corbasi ve Mall'de bi gun...


Hayat yine kosturuo,ona yetiselim die arkasindan biz de:)))Oglumun ameliyatini bu cuma atlattik cok sukur.Cok sik tekrar eden ve artik kroniklesen kulak iltihabi sonunda doktorumuz kulaklarina tup takilmasina karar verdi.Kisacik 10 dakikalik bi ameliyat ama doktorlari gorunce bizimki hastaneyi ayaga kaldirdi.Jonny arkadasi hangi oyuncagini verdiyse fayda etmedi:(((Elimizden tutup habire exit e goturdu bizi.Simdilerde daha iyiyiz,cok sukur.
Gelelim ovmac corbasina.Elde un ovusturularak corbanin icine katildigi icin bu ismi almis.
Ananemin corbasi...Tatarlara ait bi corba.Simdilerde yapan ya da bilen var midir bilmiorum.Bu sefer annemin elinden ictigimiz hem vitaminli hem de degisik bi corba tadi.

1 rendelenmis domates
1 tatli kasigi salca
tuz
2 yemek kasigi yogurt+1 yemek kasigi un
1 litreye yakin su ya da tavuk suyu
corbanin icine eklemek icin
un,su,tuz(yumurta buyuklugu kadar olcak)
Domatesi rendeleyip yagda biraz kavuruoruz,ardindan salcayi akleyip karistirmaya devam edioruz.Suyunu da ekleyip kaynamasini beklioruz.
Bu arada un,su ve tuzu azar azar ekleyerek yumurta buyuklugunde,ovaladikca dokulecek gibi bi hamur elde dioruz.Ovaladigimizda kucuk parcalar halinde dokulmeli.Kaynayan suya ovaladigimiz hamur parcalarini da atip kaynatmaya devam edioruz.En son da yogurt ve un karisimini ekleyip bir iki tasim kaynatip kapatioruz.
Afiyet olsun...
Hayatimizda ugrak haline gelen alisveris merkezimiz...

En sevdigimiz oyuncak,tren...Bu trene bayilioruz ama icine girene kadar.Tabii o tek giremeyince ben de onunla girmek zorunda kaliorum,basim done done cikiorum trenden:))

Oyuncaklari bu halleriyle sevioruz,hareket edince hic hoslanmioruz onlardan.Birinden inip birine binioruz cilginlar gibi:)))
Ve favorimiz mickey mouse...

6 yorum:

  1. Benim de ananem yapardı, adını un çorbası derdi. Çok severim. Biz salçasız yaparız. O hamur topaklarını ufak yaştan beri nasıl severim :)

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun tekrarı olmasın inşallah,bu çorbayı rahmetli annemde çok yapardı çok yaşlılar halk diliyle ovmaç yerine oomeç çorbası derdi:))üstünede nane konurdu aklıma getirdin bende yapayım eski günleri yad edeyim, selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  3. sevgili arkadaşım bizimde kökenimiz azerbaycan tatar yöresinden ama dedelerimiz zamanında gelip erzuruma yerleşmişler tahmini kıtlık zamanı, o gün bugündür mutfağımızda azeri yemekleri çok pişer tatar böreğimiz hıngelimiz v.s. canım ellerin dert görmesin selamlar sevgiler AEO

    YanıtlaSil
  4. Canım benim,öncelikle oğluşun için çok geçmiş olsun.
    Ovmaç çorbasını bizde biliriz tek fark biz çorba piştikten sonra koyu ayran kıvamına getirdiğimiz yoğurttan tabağımıza bir kaşık döker ve karıştırırız,demek çorbanın kökeni tatarlara dayanıyor,bak onu bilmiyordum.Bolu da çok yapılır,benim çocuklar bayılır.Ellerine sağlık canım.Afiyet şeker olsun.
    Benim ikizlerimden Merve de bu tarz oyuncaklar çalışınca hiç sevmezdi,kardeşi sude ise çalıştırmamız için bağırırdı :) Çocukluk çok güzel bişey.
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. ♥ Olá, amiga!
    Passei para uma visitinha.
    Para você... com muito carinho ♥

    "Quem tem o abraço mais apertado...
    mais carinhoso...♥
    e um amor tão grande... tão grande...♥
    que apaga qualquer desamor?"♥

    Feliz Dia das Mães!!!

    ♥Ótimo fim de semana!
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira♥♥
    Brasil

    YanıtlaSil
  6. Canım epeydir görüşemiyoruz lütfen şurdaki şekeri benim için yermisin.Anneler günün kutlu olsun canım.Sevgiler.

    YanıtlaSil