bakalim neler var?

2 Mart 2010 Salı

dizmana gelenegi...


Merhaba arkadaslar...
Ne zamandir ne acabildim blogumu ne de kim ne yapmis bakabildim.Ama gormeyeli yorum yazacak cok sey birikis.Ellerinize saglik:))))
Dizmanayi duymussunuzdur belki.Bu da eski gunlerime ait,o zamanlar evde cokca yapilan,yaninda cayla ya da kopuk kopuk bi ayranla cok guzel yakisan bi borek.Ben ilk defa annem ya da anneannemsiz denedim bu boregi,gelenegi devam ettirme adina:)))
Yapilisi cok kolay ama lezzetli bi borek.Aslinda kaymakla yapilmasi daha leziz oluo ama bu gurbet ellerde kaymak nerdeeee:(((


3 su bard.su ya da sut(ben sut koydum)
Maya
Tuz
Aldigi kadar un
Uzeri icin
2 yumurta,yogurt ve siviyag karisimi
Hamur malzemelerini karistirip yumusak bi hamur yogurdum.Hamuru biraz dinlendirip onu 5-6 parcaya boldum.Herparcayi elimle tezgahta rulo yapip minik minik kestim.Elinizi hafif yaga batirisaniz hem daha kolay olur hem de hamurlar birbirine yapismaz.Cok minik kestigimiz hamurlari yaglanmis olan tepsiye birbirine bitisik olarak dizdim.Biraz da tepside beklettikten sonra.Uzeri icin hazirladigim karisimi bolca surdum,ve uzeri kizarana kadar pisirdim.Bazi yerlerinin daha beyaz kalmasi normaldir.
Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. ilk defa duyuyorum amam görüntüsnden beli pofuduk bir börek
    ellerinze sağlık
    buarada haşhaşlı tatlıyı mutlaka denemelisiniz nefis oluyor....
    şerbeti hazırlarken şekeri önce kramelize ederseniz daha güzel olacağınız düşünüyorum..
    sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  2. hep denemek istedigim bi tarifti ellerine saglik deneyecegim

    YanıtlaSil
  3. Canım senin için bir ödülüm var.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık harika yoğurmuşsun,biz buna lokum diyoruz şifalar olsun

    YanıtlaSil
  5. Canımın içi selamlar.Tek kelimeyle nefis görnüyor,ellerine sağlık afiyet şeker olsun.Valla benim kaymağım var,mayalamak için süt almıştım eşim çok sever diye kaymağını almıştım.Ben yaparım bunu hemde kaymakla hehe :) Ama cancanın sana 2 sorum olacak.
    1. Kaymak hamuruna mı girecek ?
    2. Üzerine sürdüğün sıvıyağ ve yoğurtun miktarı nedir ?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Nursen abla:kaymagin varsa sen yogurt yerine kaymak koy cok daha lezzetli olacaktirYani kaymagi hamurun uzeri icin kullanacksin.2 cay bardagina yakin yogurt ya da kaymak,1/2 cay bard. da siviyag yeterli olacaktir.Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  7. hiç tatmadığım bir lezzet,çok merak ettim tadını.
    nefiss görünüyor,
    ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil