bakalim neler var?

18 Mart 2010 Perşembe

yaza bes kala...ve un kurabiyesi...




Mis gibi bi hava vardi dun.Her yer civil civildi.Yuruyuse cikanlar,spor yapanlar,bisiklete binenler...Evde durulacak bi gun deildi yani.Yazin kapida oldugunu duyar gibiyim.Hemen hazirlanip arabaya atladik,muzigimizi actik,camlari iyice araladik.Temiz hava ve muzik esliginde gecen sene cokca gittigimiz parka geldik.


Bizimkinin keyfine diyecek yoktu.Herkese el sallamalar,gulucuk atmalar,sevincten bagirmalar.O mutlu biz mutlu...Ozgurlugunu son sinirina kadar kullandi,en sonunda camura da daldi.Kirlenmek guzeldir dedik:)),Biraz da salincakta sallandik ana ogul.Hafif capli bi salincak kazasi da gecirdik ama cabuk unuttuk:))Ve isin en zor kismiydi gitme vaktinin geldigini anlatmak.Aglaya sizlaya arabaya bindik ama asil tantana eve girmekteydi:(((Uzgunum ama eve girme vaktimiz geldi oglum!!!


Ve gecen gun denedigim,un kurabiyesi.Oncelikle tarif sevgili arkadasim Lezzet gunlugum http://lezizce.blogspot.com/ a ait.Tam istedigim yumusaklikta,agiza alir almaz eriyen,cayin yaninda cok ii bi ikili.


Tarifi aynen aliorum:
Malzemeler : 225 gr tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
4 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Alabildiğine un (yaklaşık 4,5 su bardağı alıyor)

Yapılışı : Oda sıcaklığındaki tereyağı ,sıvıyağ,pudra şekeri,buğday nişastası ve vanilya mikserle krema haline gelene kadar çırpılır.Ardından elenmiş un azar azar ilave edilerek mikserle çırpılmaya devam edilir.Son olarak elle biraz yoğrularak cevizden biraz büyük parçalar koparılıp şekil verilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 150'c ısıtılmış fırında 35-40 dk. pişirilir.Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet olsunnn...

7 yorum:

  1. doğrusu yazın gelmesini dört gözle bekliyorum:)
    bu arada kurabiyeler harika
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. aaa aynı anda ziyaretleşmişik:)
    ne güzel gün geçirmişsiniz çok sevindim yüzünüz hep gülsün

    YanıtlaSil
  3. Oi, amiga!
    Voltei para mais uma visitinha...
    Essa receita está apetitosa e a foto do prato maravilhosa!...
    Um ótimo fim de semana!
    Beijinhos.
    Itabira - Brasil

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sagli Cigdemcim ,cok guzel olmustu bende bi ara denicem insallah,yaninada bi makarna salatasi miss gibi :) anladin sen onu !!
    Funda

    YanıtlaSil
  5. Fundacm afiyet olsun,makarna salatasi mesaji alinmistir:)))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim... Bu arada hadi artik yaz gelsin.... Sevgilerimle, minigini kucakliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili kardeşim, Rabbim mutluluğunuzu daim etsin,kurabiyeyi de öyle güzel anlatmışsın ki çok güzel olduğuna kanaat getirdim,eline sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil