bakalim neler var?

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Sac orgulu kiymali pogaca ve ordekler...


Sona yaklasmak uzereyiz.Az kaldi ha gayret diye diye bu zamana geldik.Artik dersler bitti sayilir,Cocuklar bisey yapmak istemio,biz ogretmenler de yorgun.Kisacasi tatile herkesin ihtiyaci var.
Gecen haftaki misafirlerimiz icin yaptigimiz pogaca tarifi
yarim su bard.yogurt ve uzeri su
1 bard.sivi ve kati yag karisimi
1su bard.sut
1 tatli kasigi seker ve maya,uzerine 1 yumurta sarisi
aldigi kadar un



kiyma
1 patates(minik dogranmis)
1 sogan(sogan ve kiymayi kavurup papatesleri de ekleyip karistirioruz)
Tum malzemeleri karistirip hamurumuzu hazirlioruz.Mayalandiktan sonra hamuru uce boluoruz.Bi tanesini elimizle acilabildigi kadar acip arasina kiymali icten koyuoruz.Ve hamuru rulo haline getirioruz.Diger iki hamuru da ici bos olarak rulo haline yapioruz.Sonra da uc hamuru yan yana getirip sac orgusu seklinde birlestirioruz.Uzerine susam da serpebilrsiniz.Tepside de mayalandiktan sonra yumurta sarisini da surup firina atip iyice kizarana kadar pisirioruz.Afiyet olsun...

Ve Serdar Beyin site ici gezmesinden bi kac kare.Bu sefer disari cikacak hic halim yoktu.Serdari hazirla,cantasini hazirla,kendin hazirlan bi de araba sur.Evden cikmak ya da eve girme zamanlarinda cok feci sabirsizlanioruz.Bizimki giyinince baslio kapilara tirmanmaya,senin hazir olup olmaman cok onemli deil.
Ben de cani sikilan oglusumu yuruyuse cikardim.

Anne ordek ayaklanmaya baslayinca hizlica kactik :)))

Artik evimize donuoruz.9234 Cherry Tree.Bize de bekleriz:)))

5 yorum:

  1. Poğaça güzel, Serdar bey güzel, sözün bittiği yer köşesi de pek güzel. Bu köşeyi yeni farkettim. Ne güzel sözler bunlar.

    YanıtlaSil
  2. Canım, örgü poğaça çok lezzetli ve güzel görünüyor,ellerine sağlık,afiyet olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ELİNE SAĞLIK SERDAR BEYİMİZ RAHATLASIN ANNESİ DE RAHATLAR:)BAKİ SELAMLAR YAZMIŞSIN ÇOK MEMNUN OLDUM BİLMUKABELE:)))))))

    YanıtlaSil
  5. Ahhh o son bize de bir gelse... Bizim okullarimiz 14 Temmuz da tatile giriyor... Insallah 15 Temmuz da da ver elini TÜRKIYEEEEE.... Canim benim, ellerine saglik, poacalarin cok leziz görünüyor, yiyenlere de afiyetler olsun... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil