Bu sira kahvaltilar ve caylar beni degisik lezzetleri denemeye itiyor.
Parfenin anlami hakkinda da kucuk capli bi arastirma yaptim:Fransiz mutfagina aitmis bu lezzet.Ve kremayla yapilan pasta anlamina geliyormus.
Parfenin en guzel yani o anda evinizde hangi meyve varsa icine katistirabiliyor olmaniz.
Tarifimiz:
1 kutu krem santi
yarim paket biskuvi(cok ufalamadan)
2 tane muz
2 tane kivi
1 bardaga yakin nar
bi avuc kadar ceviz (cok ince olmiycak)
Yapilisi:
Hazirladigim krem santinin icine sirasiyla biskuviyi,meyvalari ve cevizi ekledim.Hepsini iyice karistirdiktan sonra altina kalinca bi poset serdigim dikdortgen borcamin icine bu karisimi doktum.Ve kasik yardimiyla borcamin seklini almasi icin bastirdim.Buzdolabinda once 2-3 saat beklettim ve bi gece bekletmek uzere buzluga attim.
Ayrica buzlukta bekletebildiginiz icin son dakika misafirleriniz icin de hazir bi tatliniz olmus olur.
Afiyet olsun...
Günaydın...Nar görünce dayanamıyorum aşığım naraaaaa:))çok güzel görünüyor ellerine sağlık..Benim de bugün narla birşeyler yapmam lazım yoksa resimdekini alıp gidicem:)Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık hayatım..Çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilmeyveli olunca bide ekşimsi meyveler olunca daha çok severim :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilParfe çok severim. Lezzetli oluyor. Senin parfen çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilParfe bende çok seviyorum, hem pratik oluyor hem de çok lezzettli..
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerinize sağlık..
Çok sevgiler.