bakalim neler var?

17 Kasım 2009 Salı

mayonezli kabak salatasi


Bu hafta sonu mutfakta biraz vakit geciririm diodum ama pek mumkun olmadi.Cumartesi gunu ben rahatsizlandim,cok sukur ilerlemeden gecti ama ayni evin icinde olunca bizim minik de nasibini aldi malesef:(((
Hasta olunca yapilan nazlar ikiye uce katlanio tabii.Ayaklarima yapismalar,kucagina al beni die seslenmeler,burnu silinince sinirlenmeler, aglamak icin kendini zorlamalar...Kisacasi her cocuk gibi biraz anneye biraz babaya nazlanmalar...

Gecen hafta sonu misafirlerim gelmisti onlar icin yapmistim bu salatayi.Kabak salatasi benim favorilerimden biri.Sizin de begeneceginizden eminim.

Malzemeler
3-4 kabak(misafir sayiniza gore)
1 cay bardagina yakin pirinc
1 havuc
1 cay bardagi yogurt
3-4 corba kasigi mayonez
sarimsak
siviyag
maydanoz
tuz


Oncelikle pirinci ayri bi kapta biraz su ekleyip pisirdim.Onlar piserken kabaklari minik minik dogradim(siz rendeleyebilirsiniz de)Az yagda kabaklari soteledim.Daha sonra da havucu rendeleyip kavurdum.Kabagi ve havucu karistirip ayri bi kaba aldim,Soguduktan sonra sarimsak,mayonez ve yogurt ve tuzu karistirip kabaklara ekledim.Uzerini de maydonazla susledim.

(Bu salataya ceviz de cok guzel yakisio,ben bu sefer cevizsiz yaptim arzu ederseniz 1 cay bard. ceviz de ekleyebilirsiniz)

Herkese guzel,saglikli bi hafta,hastalarimiza da sifa diliorum...

3 yorum:

  1. Canım geçmiş olsun, hem sana hem ufaklığa.. Bu salatayı ilk kez görüyorum. Ama malzemelere bakılırsa hem lezzetli hem doğurucu.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun canım.Salatan nefis görünüyor ellerine sağlık bu tür salataları çok seviyorum yalnız ben rejimden dolayı bu tür salataları mayonez koymadan tüketmeye çalışıyorum.Ama mayonezin verdiği tat apayrı.

    YanıtlaSil
  3. Canım yaa çok geçmiş olsun,Allah şifa versin.Ah ah sorma bütün çocuklar öle hele bir hasta olmasınlar nazları tavana vuruyor valla :)) Neyse canım benim sağ olsunlarda nazları çekilir napalım.
    Sayfamda mimin var hayatım bana uğrarsan sevinirim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil