bakalim neler var?

9 Kasım 2009 Pazartesi

yaglama yaptik...

Cook yogun gecen bi hafta ve hafta sonunun ardindan Pazartesi sabahina uyandim.Cuma gunu baslayan topugumdaki agri sabah en ust safhadaydi.Okula nasil giderim kismini gectim de okulda ayakta nasil dururum die dusunerek yola ciktim.
Malum benim kivircik sacli minikler pek yerlerinde durabilen ogrenciler deil,surekli gozleriniz uzerinde olmali.



Kisacasi zor bi gun gecirdim.
Simdi geleyim dun yaptigimiz yoresel yemege.Bu yemek Kayseri mutfagina ait.Kayinpederimin kayserili olmasi sebebiyle annemin sikca yaptigi bi yemek.Ve bizlerin de Turkiye'ye gittigimiz her yaz nasiplendigimiz lezzet ustu bisey:)))
Yani denemek lazim diyorum...

Hamuru icin
4-5 bardak un
Su
maya
tuz

Sosu icin
250gr kiyma
4 orta boy sogan
4 rendelenmis domates
2 yesil biber
2 yemek kasigi domates salcasi
1 cay bard. su
tuz



servis icin
sarimsakli yogurt

Un,su,tuz ve mayayi karistirip yumusak bi hamur elde ettim.Bu hamuru yaklasik bi 20 dak. beklettim.Bu arada sos icin gerekli malzemeleri hazirlamaya koyuldum:

Soganlari kucuk kucuk dograyip bol yagda kavuruyoruz.Sonra kiymayi,biberleri,domatesi ,domates salcasini ekleyip kavurmaya devam edioruz.Sonra suyunu ve tuzunu ekleyip biraz daha kavuruoruz.Sosun birazcik sulu olmasi gerekio.
Hamur kabarinca hamurdan parcalar koparip tabak buyuklugunde acioruz ve her birini tek tek teflon tavada alt ust edip pisirioruz.Onlari ayri bi yere alip uzerlerini kapatioruz.Ben yaklasik 15 tane hamur actim,7kisiye fazlasiyla yetti.
Tum hamurlari pisirme islemi bitince her bi hamurun uzerine hazirladigimiz sostan suruoruz,hamurlar ust uste gelecek sekilde yerlestirioruz.Hamurlarimiz bitene kadar devam edioruz. Daha sonra hamurlari dorde bolup servis edioruz...
Gelelim yaglamamanin yenme sekline,Oyle catal bicak kullanip kibar kibar yemiosunuz.
Herbir parcanin uzerine yogurt koyup katlayip parmaklarla yiyosunuz:)))
Afiyet olsun.
Hmmm bi de arkadan onca yaglamayi yedikten sonra bi demlik cay ii gidio...Cok feci caysio insan:))

6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık yenmeyecek gibi degil nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. canım umarım topuk ağrın geçmiştir. yemeğe gelince ağzım sulandı doğrusu. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Topuk agrim gecti cok sukur,Eczaneden destekleyici bisey aldim, sanirim fazla ayakta kalmaktan iflas ettiler:))

    YanıtlaSil
  4. Kimden ogrendin bu guzel tarifi acama öok merak ettim.. Kesinlikle super bir yemek herkese tavsiye ediyorum bu lezzeti denemeyi..
    (bu arada volkan bu bence basık olmus diyo:) cok biliyo o diyebilirsin...)

    YanıtlaSil
  5. Muhtesem bir goruntu!:) Ellerine saglik. Sizi takibe aldim haberiniz olsun.

    --

    Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

    Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

    Hollandadan sevgiler!
    www.dusbahcesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. görüntüsü süper ama tadına bakmadan karar vermeem.yazın yaparsında yeriz inşallah.süpersiniz afiyet olsun

    YanıtlaSil