bakalim neler var?

14 Ocak 2010 Perşembe

Leziz lokumlar...


Burda Turk lezzetlerini bulmak bazen zor oluo.Caniniz simit cekerse cikip kosedeki firindan alamiosunuz(zamaninda cok cekmisti de)ya da hadi bi lahmacun yiyelim diyemiosunuz.Onun yerine mutfaga giriosunuz kendi simitinizi,acmanizi,lahmacununuzu pasa pasa yapiosunuz:)))Lokum da evde denedigim tatlardan bi tanesi.Ama yapmaya da devam edicem gercekten cok hafif ve yumusacik lokumlar elde ettim.
Malzemeler
3 bardak sut
2 kasik nisasta
3 kasik un
1 bardak seker
50 gr tereyag
ceviz(ince dovulmus)
Yag haric tum malzemeleri mikserle cirptim.Daha sonra bu karisimi ocaga alip isininca tereyagini ekledim.Topaklanmamasi icin surekli karistirdim.Guzel bi kivam alinca ocaktan alip biraz ilinmasini bekledim. Daha sonra dolapta 1-2 saat beklettim.Sekil vermeye baslamadan once 15 dak kadar da buzlukta tuttum.
Daha sonra ellerimi biraz islatip,ceviz buyuklugunde parcalar aldim.Icine ceviz koyup yuvarladim ve hindistan cevizine buladim.
Biz sabredemeyip bekletmeden bi kismini yedik ama ertesi gece yediklerimiz daha da lezzetliydi,Bi gece dolapta bekletmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Iyi hafta sonlari...

8 yorum:

  1. ooo ellerine sağlık minişim nefis görünüyor birtane alıp kaçıyorum canım.

    YanıtlaSil
  2. gurbette yaşamak zor olsa gerek.Allah yardımcınız olsun.lokumlar çok güzel görünüyo.elinize sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. Gumuslerin hobi dunyasi:Hepimiz birazcik gurbetteyiz aslinda.Buralari biraz zor tabii ama Allah bize burayi nasib etti.Neylersin!!!

    YanıtlaSil
  4. Canım bende bir mimin var ugrayıp alabilirmisin.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. ellerini saglik kizim.simdi surayi anlamadim dolaptan cikinca nasil bi kivamda oluyo, ele yapismiyomu cevaplarsan sevinirim optum ..serdar ida...

    YanıtlaSil
  6. evet sekerim eline yapismiycak muhallebiyi biraz kivamli pisirmekte yarar var,yumusak olursa kendini salabilir.

    YanıtlaSil
  7. Senin için bir bildirimim var ugrayıp alırmısın canım.

    YanıtlaSil
  8. offf bu lokum olayina ben bitiyorum.Buradad Derya abla yapiyor.Daha gorur gormez 4 adetle acilisi yapiyorum:)gerisini sen dusun:)

    Canim sesimin duyulmasina sevindim:))tembel blogcu olaral arada durtun beni:))opuyorum seni.

    YanıtlaSil