bakalim neler var?

12 Şubat 2010 Cuma

ilk cikolata denemesi kirmizi cikolatalar:)))


Ne zamandir yapilmayi bekleyen cikolatalar nihayet hayata gecirildi.Cok zevkli bi is,tam stres atmalik.Cok kisa surede istediginiz renkte ve sekilde cikolatalariniz oluyo.
14 Subat icin ogretmenlere kucuk bi surpriz hazirladik.Kirmizi,gul seklinde cikolatalar yaptik,Shively ile beraber.Tadi da goruntusu de cok guzel oldu.

Malzemeler
1 kutu eritmelik kirmizi cikolata
istediginiz herhangi bi sekil
Pretzel(kraker)(isterseniz krakersiz de deneyebilirsiniz)

Oncelikle yaklasik bir yemek tabagi kadar cikolatamizi eritiyoruz ben mikro dalgayi kullandim ancak altina sicak su koyup uzerine cikolatalari ayri bi kaba yerlestirip sicak suda da eritebilirsiniz.Eritirken surekli karistiriyoruz.

Daha sonra iyice eriyen cikolatalarimizi kalibimiza kasik yardimiyla dokuyoruz ancak cikolatalar kullandigimiz kalibin yarisina kadar olmali,fazla deil.Bundan sonra cikolatalarin arasinda hava kabarciklarini engellemek icin cikolata dolu kalibimizi hafifce vurarak cikolatalarin iyice kaliba yerlesmesini saglioruz.

Ardindan da pretzellerimizi cikolatalara yerlestirip buzluga atioruz.3 dakika kadar buzlukta bekletip cikartioruz.Ancak pretzel(Krakerler)kolayca kaliptan cikmiorsa biraz daha buzlukta tutmamiz gerekio demektir.

Iste buzluktan cikan cikolatalarimiz...
Neyse yarin tatil ama yapacak isler var.Coktan cumartesi olmus bile:))Olimpiyat grubuyla toplanioruz yarin.Turk yemegi yiyip ,cay icecek miyiz die soruolar hep:)))Olimpiyat ogrencilerime de da kucuk hediyler aldim,bugun itinayla paketlendi,sira sira dizildi,o yuzden heyecanliyim cok,bakalim begenecekler mi?Hediye vermeyi seviorum almayi da tabii:)))
Iste hediye paketlerimiz


Iclerine de bu devasa boyutlardaki lolipoplardan aldim.Uzerlerinde Love is lollipops yazio:)))Heralde bitirmek bi gunlerini alir...
Herkese ii hafta sonlari ve sevdiklerinizle ii bi 14 Subat gecirmeniz dilegiyle...

4 yorum:

  1. Çok güzel olmuş bayıldım.Ellerinize sağlık.Sevgiler bıraktım.

    YanıtlaSil
  2. ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN;

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR düşbahcesi.blogspot.com ve pembetatlar.blogspot.com TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN HEDİYEŞLE ETKİNLİĞİNE
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ...
    1 ŞUBAT 2010- 28 ŞUBAT 2010 TARİHLERİ ARASINDA ORTAK BLOGUMUZ OLAN pembedüşbahcesi.blogspot.com 'DA BAŞLATACAĞIMIZ ETKİNLİĞİMİZDE BİZİ YALNIZ BIRAKMAZSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ...

    HAYDİ ARKADAŞLAR HEDİYELEŞELİM KAYNAŞALIM...

    DETAYLI BİLGİ İÇİN:pembedüşbahcesi.blogspot.com adresine uğramanız rica olunur...

    YanıtlaSil
  3. renk,şekil ve lezzet harika şifalar olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. ne güzel şeyler yapmışsın..eline sağlık..
    olimpiyat öğrencilerine de sevgilerimi gönderiyorum..kolay gelsin

    YanıtlaSil