bakalim neler var?

17 Şubat 2010 Çarşamba

patatesten pizza...ve minigimle gezmekte...


Patatesin her halini seven biriyimdir.Kahvaltida,borekte,corekte,corbada,salatada her halde tuketebilirim,Bu da deneyip cok begendigimiz,sip sak hazirlanabilen bi lezzet.

Malzemeler
3 orta boy patates
1 kuru sogan
2-3 biber
2-3 sosis
1parmak kadar sucuk
1 domates
tuz,karabiber
uzeri icin kasar peyniri

Oncelikle patatesleri minik minik dograyip yagda cok az kizartioruz.Ardindan yine az yagda sogan ve biberi karistirioruz.Bu karisimin uzerine minik dogranmis domatesi,sosisi ve sucugu da ekleyip bikac kez daha karistirioruz.Tuzunu ve karabiberini ekleyip firin kalibimizin en altina once patatesleri yerlestirioruz.Sonra da diger domatesli soganli karisimi patateslerin uzerine dokuoruz.Ben firinda 5-10 dak. bekletip sonra da uzerine bolca kasarini ekliorum.Ve kasarlar eriyene kadar pisirioruz.
Afiyet olsun...
Pat Catan's i cok seviorum,ne zaman gitsem orda saatler nasil gecio anlamiorum.Mutfak malzemelerinin oldugu kisim benim favorim.Gecen haftalarda da minigimle ordaydik.Alisveris arabasindan indirip biraz gezsin dedim gonlunce.Tabii Serdar o gonlunce kismini biraz abartti.Bisey kirmadan cikalim die bayagi caba harcadim o gun:)))

Ayaklarimiz yere basar basmaz kesfe basladik.Arkasina hic bakmadi bile...

Bu ordeklere pek yaklasamadik,niyeyse pek urktuk onlardan...


Nerde ilginc seyler var hepsini bulduk:)))

Bu evleri ve kutulari cok begendim.

Ayrica dugun hazirliklari yapanlara da cok guzel seyler var.Bi dahakine daha ayrinti cekmeye calisicam...Serdar beyle ancak bu kadar oldu.


Artik gidioruz sevmesek de arabaya oturmamiz gerekio.Zaten hic de mutlu olmuoruz su arabalara oturtulunca:(((

4 yorum:

  1. Canım nefis görünüyor ellerine sağlık hep diyorum pizza asla ama asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet.Geziye gittiğiniz yer gayet güzel keşke bende görebilseydim ayrıca evlere bende bayıldım dogrusu.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar lezzetlidir kimbilir patatesli mmm ellerine sağlık tatlım benim şifalar olsun

    YanıtlaSil
  3. pizzaya bayılırım,patateslisini ilk kez duydum ve çok güzel görünüyo.inşallah bu tarifini,patatesli pizzayı denicem.eline sağlık.ufaklık çok tatlı,maşallah.hayırlı günler

    YanıtlaSil
  4. Nazik yorumunuz icin cok tesekkür ediyorum... Ben de bayilirim patatesin her türlüsüne.... Her ögün yesem bikmam.... Ama kilolari ne yapmali bilemiyorum.... Oglunuza da bayildim, masallah... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil