bakalim neler var?

14 Şubat 2010 Pazar

Sana pasta yaptim...


Nihayet planladigim pastayi pazara yetisirebildim.Biraz zor oldu ama...
Sabah minik beyle beraber markete gidip alisverisimizi yaptik,anne yuregi iste hadi o da biraz hava alsin dedim.Ama durur mu?Markette ulasmadigi reyon kalmadi,ulastiklaini da buyuk bi zevkle firlatti.Alip sepete koyduklarim pat pat asagi atildi.Zaten kisa bi sure sonra da arabada durmak istemedi,inip marketi turlamakti niyeti.
Hizlica marketten cikip eve donduk,uyku saatimize 1 saat varken pandispanyayi hazirlayayim dedim.Ikinci mekani mutfak olan Serdar bey yetisti imdadima:)))
Ohhh cok sukur uyudu dedim hemen mutfaga daldim,daha kekim yeni pismisti ki bizimkinin sesi geldi,tekrardan uyutup mutfaga girdim.

Tum malzemelerimi hazirlayip pastayi yeni suslemeye baslamistim ki 10 dak sonra yine bi ses.Galiba bu pasta bitmiycek dedim.Cok zor sartlarda da olsa basardik.
Pandispanyasi icin
2 yumurta
1 su bard.pudra sekeri
1 corba kasigi tereyag
1.5 kahve fincani un
yarim kahve fincai nisasta
vanilya
kabartma tozu ve bi tutam tuz
Uzeri icin
frosting(hazir sekerli karisim ya da krem santi)
Sekerli cilekler
Kalp seklinde sekerler
yumurtalarin aki ve sarisini ayri kaplara koydum,akini koydugum kaba bi fiske tuz ekleyip kopuk kopuk olana kada mikserle cirptim.Yumurta sarilarinin uzerine sekeri ekleyip yine mikserle cirptim.Bu karisimin uzerine de erimis olan tereyagini ekleyip karistirdim.Ve un,nisasta,kabartma tozu,vanilyayi da ekleyip biraz daha karistirdim.Ayri olarak cirpigim yumurta akini da bu karisima ekleyip birbirine yedirdim.Yaglanmis olan tepsiye dokup firinda kizarana kadar pisirdim.
Firindan cikarip biraz ilininca ikiye bolebilirsiniz,benim kek malzemelerim cok az oldugu icin ben sadece uzeri icin frosting kullandim.Daha sonra dilimlenmis sekerli cileklerin suyundan kekin uzerini kaplayacak kadar surdum.Cilekleri yerlestirip kenarlarini da kalpli sekerlerle susledim.
Ve Serdar bey kalkar kalkmaz parmakladi keki.

Iste suc ustu yakalanan pasta parmaklayicisi:))))

Aaah keske yemeklere de boyle istahla saldirsak!!!

2 yorum:

  1. HARİKA BİR GÖRÜNTÜ ALLAH BEREKETİNİZİ ARTIRSIN O MİNİK PARMAKLARI BEN YALASAM DİYORUM:))

    YanıtlaSil
  2. Yerim ben o minik elleri paşamıza afiyet şeker olsun canım.Bir süredir yorum yazıyorum ama sana olmuyor yazdığım yorumları göremiyorum canım umarım bu olur.Minişi öp benim için.

    YanıtlaSil