bakalim neler var?

14 Eylül 2012 Cuma

bir iki uc pogacasi(galeta unlu)


Tarif  annemden..Nerden bulurlar boyle ilginc tarifleri bilmem.
Ama aklimda kalan,hemencecik yapip cok ii sonuclar aldigim bi tarif.Bi kac kere denedim ve gercekten,yumusacik,biraz kiyir kiyir olan cok guzel bi tat cikiyor ortaya...
Hem aklinizda hem de damak tadinizda cok guzel  kalacagina eminim.

Malzemeler:

1 su bardagi yag
2 su bardagi yogurt
3 kabartma tozu(kabartma tozu sayisini duyunca ben de ayni tepkiyi vermistim,Neee 3 tane mi? diye:)))
Aldigi kadar un(cok sert olmayacak hamuru)
Uzeri icin galeta unu


Ic malzemeleri:
Ben patates+peynirli  ve kiymali olmak uzere iki cesit yapmistim.
Patates+peynirli ic
2 buyuk patates( rendelenip az kayda hafif kavrulacak)
kirmizi biber
karabiber
peynir rendesi
tuz

Kiymali ic:

1 sogan
kiyma
1 domates rendesi
karabiber
kekik
tuz

Yapilisi:
Yag,yogurt ve kabartma tozlarini karistirp,unu azar azar yedirerek ekleyin.Hamur istenen kivama geldiginde 15-20 dak. bekletip sekil verin.Uzerlerini galeta ununa bulayip firina verin.
Afiyet olsun...



6 yorum:

  1. Şu galeta unlu poğaçayı bir ben denemedim herhalde...Öyle anlatmışsınız ki kayıt edildi.İlk fırsatta denenecek

    YanıtlaSil
  2. BİRKAÇ KEZ YEDİM . GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLUYOR ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık bende yedim bu poğacadan bende aynı tepkiyi verdim ama cok lezzetli olmuştu banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kısa zamanda denemek lazım güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım harika gözüküyor.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar
    hersey cok guzel gozukuyor
    ellerinize saglik
    sevgiler

    YanıtlaSil