bakalim neler var?

18 Eylül 2012 Salı

Kabakli borek


Super bi sessizlik hakim evde suan...
Oyle bi sessizlik ki ;suan klavyemin cikardigi ses bile kulagima cok geldi desem:)))
Sukur ki gun icinde oyle bi kosturmaca var ki ,simdi bu sukunetin kiymetini biliyorum.
Hersey ziddiyla bilinio yani...

Bu kisa giristen sonra:)) hala taptaze olan borek potograflarini ve tarifini yayinlamak icin basliyorum,bugun yaptim da...
Dolapta bekleyen kabaklari mucver olmaktan son anda kurtardim ve hep mucver mi bu sefer de kabakli bi borek yapalim dedim.
Hamuru yumusacik uzeri de icindeki tereyagla bilrlikte citir bi borek oldu.Tavsiyemdir bi de kabakli deneyin boregi...

Hamur malzemeleri:

1 su bard. sut
1 su bard. ilik su
2 tatli kasigi maya
1 tatli kasigi seker
tuz
aldigi kadar un

113 gr(1 stick) eritilmis tereyag(hamur acilip icine surulecek)
1 yumurta(uzeri icin)

Kabakli ic:


5 kabak(rendeleyip tavada azicik kavurdum)
1 kucuk kase peynir rendesi
maydanoz
pulbiber
tuz

Yapilisi:
Once mayayi sekerle ilik suda karistirip biraz kabarttim.Sonra da sut,su,tuz ve unu da katip yumusak bi hamur tuttum.
Hamuru dinlendirmeye birakirken de ic malzemelerini hazirladim.
Hamur yaklasik 15-20 dak. dinledikten sonra hamuru 2 parcaya boldum.
Bu parcalari merdane yardimiyla yuvarlak actim.Eritilmis olan tereyagin yarisini actigim ilk hamurun icine her yerine gelecek sekilde surdum.

Diger hamur icin de aynisini yaptiktan sonra bu hamurlari rulo seklinde sardim.

Boylelikle 2 tane uzun rulo elde etmis oldum.
Bu rulolari da ortadan ikiye boldum.Ve iki  kenarlarini altta birlestirerek dolapta hamuru 1 saat beklettim.

 Elde ettigim 4 parca hamuru sirayla merdaneyle yuvarlak acip sekize boldum,kabakli icten koyup sigara boregi sarar gibi sardim.

Uzerine yumurta sarisi surup firina verdim.
Bu boreklerin tadi  tek basina cikmaz dedim ;bi kac arkadas ve hos sohbetle de o ani daha bi tatli kildik.

Afiyet olsun...
Baki muhabbetle...




5 yorum:

  1. kabaklı börek hiç denememiştim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
    Hoş sohbetlerle beraber eminim tadına tat katmıştır.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. öyle güzel anlatmışsın ki yapmak ve yemek gerek :)) şifa olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. kabaklı hiç yapmamıştım böreği genelde hep patates ve kıymalı yapıyorum bunuda bir deneyeyim:)

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım kabaklı böreğe...Gerçekten çok güzel oluyor

    YanıtlaSil