bakalim neler var?

24 Eylül 2009 Perşembe

Etimekli prenses tatlim







Ne zamandir elime alamadim bilgisayari.Bizimkinden buna sira gelmedi .Bu arada tariflerim de birikti hani:))yazmak icin sabirsizlaniorum ...



Prenses tatlisini duymussunuzdur.Ama benim prenses tatlim biraz evrim gecirdi.Ben en altina etimek yerlestirdim.Tavsiye ediorum.Iftara misafirlerim icin yapmistim ilk,sonra da kendimize yaptim.




Talinin en alti icin

8-10 etimek

1 su bardagi sicak sut

muhallebisi icin
2 yemek kasigi un

2 yemek kasigi nisasta(herhangi bi nisasta kullanabilirsiniz)

1 yumurta

3 su bardagi sut

1 su bard. seker

1 paket vaniyla

1kasik margarin

Sosu icin

1 paket hazir cikolata sosu

2 bucuk su bardagi sut

40gr kadar bitter cikolata

(ben turkiyeden hazir sos getirmistim onu kullandim ama eskiden yaptigim bi sos tarifi var onu deneyebilirsiniz,guzel oluo:

1/2 margarin eritip içine 3 kaşık p.şekeri ,3 kaşık kakao ve 1yum. Hepsini ekleyip mikserle cirpiosunuz.
Muhallebi icin yag haric tum malzemeleri pisirdim,muhallebi biraz isininca da icine yagi ekledim.Ben muhallebileri cok yogun sevmedigim icin birazcik yumusak yapmaya calisiorum.Bunun muhallebisini oyle yaptim cunku daha sonra buzdolabinda da bekliycek.Muhallebi kivam alinca dolaba koydum birazcik sogusun diye.

Bu arada borcamin en altina etimekleri yerlestirdim.Sutu kaynattim ve hemen etimeklerin uzerine doktum.Eger az islanan etimek varsa biraz daha sut koyabilirsiniz.Etimeklerin uzerine sogumus olan muhallebiyi doktum.

Daha sonra sosunu hazirladim.Sosu sutle birlikte pisirdim ve isininca icine bitteri ekledim. Sos da birazcik soguyunca onu da muhallebinin ustune doktum.
Ben bi gun onceden yapmistim yani 1 gece buzdolabinda beklettim,daha guzel oluo.Uzerine de hindistan cevizi serpistirdim.

Afiyet olsun...







1 yorum:

  1. hayirli olsun blogunuzu cok begenerek takib ediyorum tarifler super beni aydinlatiyosunuz devam derim

    YanıtlaSil